Zarządzanie hotelem

5
(1)

Plan mgr

Zarządzanie hotelem

Wstęp

Rozdział I. Pojęcie hotelu i hotelarstwa

1.1. Definicja zakładu hotelarskiego i jego usług

1.2. Mierniki hotelarstwa

1.3. Cechy usługi hotelarskiej

1.4. Rozwój i wielkość bazy usługowej hotelarstwa

Rozdział II. Istota zarządzania hotelem

2.1. Standardowa struktura organizacyjna hotelu

2.2. Struktura zarządzania – opłacalność inwestycji hotelowej

2.3. Uruchomienie obiektu hotelowego

2.4. Rodzaje kontraktów budowlanych

Rozdział III. Pojęcie zarządzania finansami hotelu

3.1. Decyzje finansowe w hotelu

3.2. Przychody hotelu a ustalanie cen

3.3. Marketing finansowy w hotelu

3.4. Planowanie marketingowe

Rozdział IV. Zarządzanie działalnością bieżącą hotelu

4.1. Zarządzanie obsługą gości

4.2. Nowe technologie w zarządzaniu recepcją

4.3. Organizacja pracy służby pięter

4.4. Zarządzanie ogólne personelem

Zakończenie

Bibliografia

Spis tabel

Spis rysunków

Aneks

Jak oceniasz ten plan pracy?

Kliknij i oceń go!

Średnia ocena 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Nikt jeszcze nie oceniał tego planu. Bądź pierwszy!