Plan mgr
Zarządzanie hotelem
Wstęp
Rozdział I. Pojęcie hotelu i hotelarstwa
1.1. Definicja zakładu hotelarskiego i jego usług
1.2. Mierniki hotelarstwa
1.3. Cechy usługi hotelarskiej
1.4. Rozwój i wielkość bazy usługowej hotelarstwa
Rozdział II. Istota zarządzania hotelem
2.1. Standardowa struktura organizacyjna hotelu
2.2. Struktura zarządzania – opłacalność inwestycji hotelowej
2.3. Uruchomienie obiektu hotelowego
2.4. Rodzaje kontraktów budowlanych
Rozdział III. Pojęcie zarządzania finansami hotelu
3.1. Decyzje finansowe w hotelu
3.2. Przychody hotelu a ustalanie cen
3.3. Marketing finansowy w hotelu
3.4. Planowanie marketingowe
Rozdział IV. Zarządzanie działalnością bieżącą hotelu
4.1. Zarządzanie obsługą gości
4.2. Nowe technologie w zarządzaniu recepcją
4.3. Organizacja pracy służby pięter
4.4. Zarządzanie ogólne personelem
Zakończenie
Bibliografia
Spis tabel
Spis rysunków
Aneks